Nazwa użytkownika

Jesteś tutaj

Strona główna

gastronomia

Dlaczego warto inwestować w serwis floty w branży spożywczej?

W branży dostawczej niezawodność pojazdów to podstawa sukcesu. Samochody ciężarowe eksploatowane codziennie na trasach dostaw spożywczych muszą być w pełni sprawne, aby zapewnić punktualność i bezpieczeństwo. Regularna konserwacja floty to nie tylko obowiązek, ale także inwestycja, która przekłada się na mniejsze koszty eksploatacji i lepszy wizerunek firmy.

Przyjemnie i opłacalnie – wybór opału do restauracji

W porze zimowej rosną koszty przedsiębiorców na zagrzewanie pomieszczeń. Dlatego na tyle istotny jest wybór właściwego źródła ciepła, równocześnie ekonomicznego oraz wysokowydajnego. Sprawne systemy ciepła bazujące na paliwie stałym wyprodukowanym z węgla kamiennego lub brunatnego przeznaczonym do produkcji energii cieplnej w kotłach retortowych doskonale wpływają na zredukowanie wydatków w małej i średniej gastronomii.

Fotowoltaika w branży gastronomicznej - zalety

Wielu właścicieli lokali gastronomicznych ma świadomość wagi przyjaznych środowisku działań biznesowych. Poszukują innowacyjnych i skutecznych sposobów dla swoich działalności. Jedną z nich jest fotowoltaika. Jest w stanie pomóc punktom gastronomicznym nie tylko obniżyć opłaty za prąd, ale także kreować ekologiczną markę. Kwestia ta przybiera na znaczeniu w biznesie.

Mało znany obszar logistyki w gastronomii

Mimo iż nie każdy ma tego świadomość, przewóz wyrobów szkodliwych dotyczy także branży gastronomicznej i sektora produktów spożywczych. Z kolei odpowiednie przewożenie materiałów, typu butle gazowe czy preparaty czyszczące ma ogromne znaczenie dla ochrony człowieka i otoczenia. Tego typu przewóz musi przebiegać w zgodzie z aktualnymi normami.

Obiad po pogrzebie – korzyści organizacji poza domem

Organizacja stypy poza domem staje się coraz bardziej popularna w obecnych czasach. Tradycyjnie, spotkania po pogrzebie odbywały się głównie w domach zmarłego lub jego najbliższych. Jednakże, coraz więcej osób decyduje się na wynajęcie jakiegoś miejsca na takie okazje, np. restauracji. Takie rozwiązanie jest szczególnie chętnie wybierane w dużych miastach, takich jak Wrocław.

Zadbane ściany to zdrowy i estetyczny lokal

Zadbane elewacje w lokalach użytkowych, takich jak kawiarnie czy sale bankietowe, odpowiadają nie jedynie za aspekt wizualny. Oddziałują także na bezpieczeństwo oraz poziom czystości. Toteż tak istotne jest adekwatne wykończenie ścian oraz ich odświeżanie z użyciem właściwych środków. Jest to aspekt mający wpływ na odbiór określonego miejsca.

Lokale gastronomiczne otwarte na gości z psami

Korzystanie z gastronomicznych przekąsek w restauracjach w ogóle nie powinno być trudne wówczas, jeżeli zwiedza się z psem. Dużo obiektów gastronomicznych otwartych jest na przyjęcie gości z pupilami. Jest to prąd, który staje się coraz częściej zauważany. Dlatego nie jest dziwne, iż pojawia się o wiele więcej tego typu lokali, a osoby z psami nie muszą się głowić, gdzie pójść gdy wyjeżdżają na wczasy z psem.

Jak zoptymalizować proces rezerwacji, zamawianie online i dostawy w branży gastronomicznej?

Obecna sytuacja gospodarcza sprawia, iż ogromna ilość firm musi podołać nowym problemom. Dotyczy to także lokali gastronomicznych. W dobie internetowych systemów obsługa gości wstępuje na całkiem wyższy level. Nie dotyczy już jedynie o profesjonalną obsługę bezpośrednio w lokalu, ale również komunikację z konsumentem za pośrednictwem dostępnych źródeł.

Pracujesz jako kelner? Dbaj o swoje nogi

Praca kelnera nie należy do najlżejszych. Jest trudna i dość nerwowa. Wiele godzin stania i obsługi klientów bez wątpienia wywierają wpływ także na kondycję nóg. Jednostki zatrudnione w branży gastronomicznej powinny o nie szczególnie się zatroszczyć i nie zapominać o profilaktyce. W jaki sposób to ziścić i z czego mogą skorzystać kelnerzy na terenie Wrocławia?

Produkty wegetariańskie – jak zaistnieć na rynku?

Obecnie można zauważyć rosnące zainteresowanie oraz popularność dań wegetariańskich, co wynika z rosnącej liczby osób, które pragną prowadzić bardziej racjonalny styl życia. Osoby te coraz częściej sięgają po wspomniane produkty spożywcze, co skutkuje coraz częstszym występowaniem dań wegetariańskich zarówno w domach prywatnych, jak i w lokalach gastronomicznych.

Strony