Nazwa użytkownika

Jesteś tutaj

Strona główna

Zadbane ściany to zdrowy i estetyczny lokal

Zadbane ściany w lokalach gastronomicznych, takich jak jadłodajnie lub sale weselne, oddziałują nie tylko na aspekt prezencji. Wpływają także na bezpieczeństwo i czystość. Toteż tak znaczące jest właściwe zaaranżowanie ścian i ich odświeżanie z wykorzystaniem odpowiednich detergentów. Jest to czynnik wpływający na sposób postrzegania konkretnego miejsca.

Estetyka wnętrz

W miejscach użytkowych, jak kawiarnie, poza dobrej jakości usługami liczy się także wykończenie przestrzeni. By zadbać o czystość wnętrza, nieodzowne są właściwe środki czyszczące do domu. Równie ważny jest także sposób wykończenia ścian. To one w dużej mierze odpowiadają za początkowe doświadczenia gości odwiedzających lokal. Ich zadbana prezencja i barwa ma istotną wartość. Wybór farby do ścian powinien być zatem skrupulatnie rozważony.
Elewacje trzeba także regularnie czyścić, a w sytuacji potrzeby od czasu do czasu odświeżyć. Zaniedbane, niechlujne elewacje bez wątpienia nie skłonią gości do powrotu. Rozchodzi się jednakowo o te wewnętrzne, jak i zewnętrzne.

Schludne ściany – wpływ na poziom bezpieczeństwa i czystość

Dobrze utrzymane ściany oddziałują nie tylko na estetykę wnętrz. Zapewniają również bezpieczeństwo w miejscach użytku publicznego. Rekomendowanej jakości farby do elewacji umożliwiają ich ścieranie, a także zapewniają niepodatność na oddziaływania zewnętrzne. Tym sposobem miejsca takie jak jadłodajnie czy sale weselne spełniają niezbędne standardy.
Troska o ściany ma także ogromne znaczenie dla zachowania higieny w obiektach ogólnodostępnych. Do tego celu wykorzystuje się stosowne preparaty biobójcze mające właściwości dezynfekujące. Zatrzymują one rozprzestrzenianie się zarazków i grzybów. Jest to wyjątkowo ważne, tak samo dla zdrowia klientów, jak i personelu. Co więcej, za niezachowanie wymogów Sanepidu, może zostać narzucona grzywna.

Troszczenie się o czystość i wygląd ścian powinno być zatem priorytetem dla każdego kierownika obiektu restauracyjnego. Element ten wpływa bowiem zarazem na wrażenia wizerunkowe, jak i warunki higieniczne.