Nazwa użytkownika

Jesteś tutaj

Strona główna

ogrzewanie

Przyjemnie i opłacalnie – wybór opału do restauracji

W porze zimowej rosną koszty przedsiębiorców na zagrzewanie pomieszczeń. Dlatego na tyle istotny jest wybór właściwego źródła ciepła, równocześnie ekonomicznego oraz wysokowydajnego. Sprawne systemy ciepła bazujące na paliwie stałym wyprodukowanym z węgla kamiennego lub brunatnego przeznaczonym do produkcji energii cieplnej w kotłach retortowych doskonale wpływają na zredukowanie wydatków w małej i średniej gastronomii.

Ekologiczne ośrodki kultury grzeją pelletem

W obliczu nasilającego się kryzysu ekologicznego firmy oraz placówki użyteczności publicznej zwracają się w stronę korzystnych opcji, a zarazem przyjaznych środowisku. W stronę ochrony środowiska zwracają się również ośrodki kulturalne. Coraz więcej z nich inwestuje w pellety, jako rozwiązanie grzewcze.